Friske tanker om mental helse

Bærekraftig utvikling starter med mental helse - med One Solution co-funder Eirik G. Olsen

February 17, 2019

Veldig mangler overser mental helses rolle i en bærekraftig utvikling. Det er først i de siste at politikerene har begynt å se på mental helse som et viktig aspekt i bærekraftig utvikling, allikevel så er fokus fremdeles kun på psyk mental helse... og ikke frisk mental helse. Denne episoden tar for seg frisk mental helses rolle i et bærekraftig samfunn og hvorfor RE:TENKE mener at det er en meget essensiell brikke.

Lisa-Marie har invitert med seg Eirik Grunde Olsen på nettprat over nettet helt fra Chicago. Han er Co-Funder og Direktør i organisasjonen One Solution hvor han blant annet holder på med et stort prosjekt i Chicago og gjeng-problematikken i byen. De ønsker å skape et bærekraftig samfunn i Chicago uten gjeng, dop, vold og drap. Deres motstandsvåpen er kunnskap og læring om menneskesinnet og dets friske mentale helse. De har gjort store fremskritt allerede og ungdommene i Chicago har selv begynt å engasjere seg bl.a igjennom å starte Rebels for Peace ungdomsorganisasjon som tar et oppgjør med det nåværende tankesettet som er kilden til all volden i Chicago. 
Du kan lese mer på nettsidene om deres spennende prosjekt på eller hør på deres podcast. Vi følger deres arbeid tett og er veldig imponert over det de har fått til så langt. 

Håper denne episoden fikk deg på noen nye tanker når det kommer til din rolle i å bidra til et bærekraftig samfunn. 

Send oss tilbakemelding på denne episoden eller fortell oss hvilke tema du ønsker vi skal ta opp.